Nume:
Cabinet Individual de Psihologie Camelia Dindelegan
E-mail:
dindkamy@yahoo.com
Telefon:
0744 119 226
Adresa:
Oradea, Str. Republicii, nr. 13, ap. 14, Jud. Bihor.

Cabinet Individual de Psihologie Camelia Dindelegan
Cabinet psiholog Stei

Evaluare psihologica, Consiliere psihologica, Tulburari afective, Sindrom de stress post – traumatic, Anxietate, Dependente, Tulburari de comportament, Tulburari de personalitate, Tulburari obsesiv - compulsive, Psiholog clinician, Psihiatru si psihoterapeut, Abordarea Cognitiva, Abordarea Umanista, Abordarea Comportamentala, Abordarea Psihodinamica, Psihologie generala, Psihologia persoanei, Psihologia dezvoltării, Psihologia invatarii, memoriei și cunoasterii, Psihologia sociala, Biopsihologia, Psihologia diferentiala a personalitatii, Neuropsihologie, Psihofiziologie. Psihoterapie individuala si de cuplu. Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihologia Securitatii Nationale. 

Detalii

Psihologia clinica  este definită ca fiind stiinta care studiaza factorii psihologici implicati în sanatate (inclusiv în optimizarea subiectilor umani sanatosi) si boala (inclusiv profilaxia bolilor). Psihologia este „clinica” nu fiindca se face în „clinica” (spital sau centru medical), ci fiindca se ocupă de factorii de sanatate si boală, într-o abordare nomotetica sau ideografica, indiferent de contextul in care sunt investigati(ex. spitale, centre medicale, cabinete individuale, etc.). Relatiile psihologiei clinice cu medicina, respectiv psihiatria, a caror sorginte poate fi intalnita inca din primele acte medicale, cunosc o stransa interdependenta manifestata în investigatia clinica si practica terapeutica.

Psihoterapia se adreseaza persoanelor aflate in impas,care se confruntacu dificultati in relatie cu ceilalti. Psihoterapia individuala presupune interactiunea intre client si terapeut in spatiul cabinetului de lucru,unde emotiile si gandurile sunt exprimate fara teama si inhibitii.

Psihoterapia de familie si cuplu se focuseaza pe relatiile de familie si priveste adultii din pozitia de parinti.

Psihoterapia de grup se refera la intalnirea, sub indrumarea specialistului, a mai multor persoane ce impartasesc experiente sau obiective comune.

Terapia de grup este o terapie in care 7-10 persoane se intalnesc saptamanal, sub indrumarea unui lider de grup, de obicei, un psiholog cu specializare, pentru a discuta despre anumite probleme comune tuturor participantilor(depresie, bulimie, divort, alcoolism, dificultati pesonale, etc).

Problemele  care se abordeaza în cabinetul psihologic sunt : tratamentul depresiei, anxietăţii, atacurilor de panică, fobii, sentimente de singurătate, stimă de sine redusă, conflicte in relaţia de cuplu, separare, divorţ, disfuncții sexuale, traume emoționale, problematicile adolescenţei, dificultăţi de adaptare şcolară, performanţă şcolară scăzută,dezvoltare personală. Principala caracteristică ce este prezentă în toate formele de psihoterapie este aceea că persoanele care o urmează se schimbă. Acest lucru nu e surprinzător, pentru că orice formă de psihoterapie are pretenţia că ajută oamenii să se descurce mai uşor. Când oamenii se schimbă, experienţa lor şi modelul despre lume este diferit. Indiferent de tehnică, diferitele forme de psihoterapie dau posibilitatea oamenilor să-şi schimbe modelul în care percep greutățile vieții. Dar pentru a ajunge la schimbare, este necesară conștientizarea nevoii acesteia și ulterior apelarea la un psihoterapeut!

Servicii

Servicii oferite:

Domeniul clinic - investigarea si psihodiagnosticul tulburarilor psihice si a altor conditii de patologie care implica in etiopatogeneza mecanisme psihologice:

Domeniul psihoterapie - terapie rational - emotiva si comportamentala, dezvoltare si autocunoastere;

Domeniul aparare, ordine publica si siguranta nationala;

Psihologia muncii si organizationala;

Psihologia transporturilor.

Supervizarea reprezinta o metoda de dezvoltare profesionala pentru psihologi si o activitate profesionala formativa a profesiei prin care se asigura managementul serviciilor psihologice pe durata desfasurarii supervizarii. Supervizarea urmareste sa formeze:

  • deprinderi de baza privind interviul clinic structurat si semistructurat 
  • sa evalueze pacientul pe cele cinci axe conform DSM
  • sa cunoasca simptomele specifice fiecarei patologii psihiatrice pentru a putea identifica un diagnostic prezumtiv si diferential pe cati mai multi bolnavi cu boala psihica

De asemenea, psihologul:

  • invata si apica scale, teste si chestionare pe cat mai multe patologii psihiatrice si specificul lor.
  • intocmeste rapoarte de evaluari psihologice.

© 2015 Copyright by psihologie-psihiatrie.ro