Nume:
Cabinet Individual de Psihologie Nitu Daniela-Mariana
E-mail:
daniela.nitu@psysolution.ro
Telefon:
0745 526 593
Website:
http://www.psysolution.ro/despre-noi/
Adresa:
Suceava, Str. Marasesti, Nr. 6 A, Parter, Jud. Suceava

Cabinet Individual de Psihologie Nitu Daniela-Mariana
Cabinet psiholog Vatra Dornei

Evaluare psihologica, Consiliere psihologica, Tulburari afective, Sindrom de stress post – traumatic, Anxietate, Dependente, Tulburari de comportament, Tulburari de personalitate, Tulburari obsesiv - compulsive, Psiholog clinician, Psihiatru si psihoterapeut, Abordarea Cognitiva, Abordarea Umanista, Abordarea Comportamentala, Abordarea Psihodinamica, Psihologie generala, Psihologia persoanei, Psihologia dezvoltării, Psihologia invatarii, memoriei și cunoasterii, Psihologia sociala, Biopsihologia, Psihologia diferentiala a personalitatii, Neuropsihologie, Psihofiziologie. Psihoterapie individuala si de cuplu. Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihologia Securitatii Nationale. 

Detalii

Nitu Daniela-Mariana este psiholog clinician autonom, consilier și psihoterapeut în supervizare – atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România, cod 01175.

Psihologia nu este stiinta exclusiva a deficientelor si problemelor mentale, asa cum a fost ea catalogata de-a lungul deceniilor. Ea este, in acelasi timp, stiinta care se preocupa de punctele forte si virtutile umane, reanalizeaza „persoana obişnuita“ cu scopul de a descoperi in ea capacitatile care funcţioneaza bine si de a o ajuta sa-si dezvolte acele directii care sa-i implineasca viata proprie si pe a celor din jur. In momente de incertitudine, confuzie, durere sau cumpana, alegerea unei terapii devine o solutie posibila si viabila, insa adeseori pasul nu este facut. Este insa bine de stiut ca fiecare persoana reactioneaza diferit la dificultati, intr-un mod unic si personal care se poate manifesta la nivelul gandurilor, al comportamentelor, prin emotii sau prin relationarea cu cei din jur, ori chiar prin simptome fizice neplacute care nelinistesc. Sarcina terapeutului  aceea de a sublinia sau identifica felul in care un client intrerupe, restrictioneaza, sau pierde constietizarea aspectelor vitale ale functionarii sale. Restrictia sau blocarea constientizarii se manifesta deseori ca lipsa de energie si vitalitate sau ca rigiditate in reactie. Terapeutul va sustine si va analiza impreuna cu clientul cresterea constientizarii acestuia - a ceea ce simte si gandeste la nivel profund, a modului in care se comporta, a ceea ce se petrece in corpul sau si a informatiilor senzoriale, a relatiilor cu ceilalti, a impactului sau aupra mediului si evaluarea de catre acesta a impactului mediului asupra sa. 

Boala psihica este privita inca de catre societate ca o afectiune rusinoasa, chiar reprobabila. Acest fapt explica reticenta multor persoane aflate in impas sufletesc de a apela la psihiatru. De aceea, trebuie sa subliniem ca stiinta moderna a demonstrat ca maladia psihica este o boala ca oricare alta, provocata in principal de dereglari organice intime in creer, iar cel afectat trebuie ingrijit, tratat si privit ca un individ cu drepturi egale cu ceilalti membrii ai societatii. In acest sens, mentionam ca responsabilizarea privind activitatea cotidiana nu-l impovareaza pe bolnav ci, dimpotriva, ii stimuleaza capacitattile psihice restante. Perceptia acestuia ca este acceptat si nu exclus de catre societate, il determina la efortul de a-si armoniza comportamentul cu al celorlalti. Toleranta fata de suferinta psihica este un semn de civilizatie a unei comunitati / societati.

Servicii

Cabinetul ofera consultanta in urmatoarele probleme:

- interventii psihologice individuale (consiliere, psihoterapie, coaching), de grup si in organizatii.

- psihoterapie prin tehnici și metode specifice de intervenție avand urmatoarele scopuri:diminuarea stresului, prevenirea deteriorarii starii de sanatate mentale, diminuarea elementelor de risc, management echilibrat al stilului de viata.

- consiliere psihologica strategica in situații de: separare, divort, deces, pierdere, boli terminale etc.

- dezvoltare personala si ateliere de lucru pentru copii (cursuri practice, folositoare si de mare ajutor).

- dezvoltare personala pentru adulti.

- consultanta si interventie strategica in domeniul organizational;

- programe de training-uri personalizate (programe de sanatate ocupationala).

- consultanta si servicii HR.

- servicii de psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale (aviz psihologic permis port arma, aviz psihologic inscriere curs arme si munitii, etc.)

- psihologia muncii si psihologia organizationala.

Interventii de grup - sub forma unor ședinte de grup, 6 – 12 persoane. Problemele participantilor la acelasi grup sunt asemanatoare, scopul este impartasirea modalitatilor de solutionare si drumul catre atingerea obiectivelor;

Interventii în organizatii au ca scop cresterea starii de bine si performanta in munca pentru angajati si vizeaza: reducerea stresului, asumarea responsabiltatilor, managementul rolurilor, managementul conflictelor, cresterea coeziunii echipei, dobandirea de abilitati utile pentru gestionarea gandurilor, emotiilor și comportamentelor.

Parteneri

Competențe:

– psiholog clinician autonom, consilier și psihoterapeut în supervizare – atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România, cod 01175;

– formator certificat de Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse;

– licențiată în Psihologie.

Activitate profesională actuală:

– Psiholog clinician autonom, psihoterapie și consiliere în supervizare, Problem Solving & Coaching Strategic, precum și servicii de psihologia muncii, psihologie aplicată în domeniul apărării și securității naționale, în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Daniela Nițu.

– Trainer și consultant în resurse umane, diagnoză organizațională, consultanță managerială în cadrul EURO PSY SOLUTIONS SRL.

– Trainer – în cadrul EURO PSY JUNIOR – inițiator și coordonator de programe educative pentru copii

Studii:

– psihoterapie – specializare în Terapie Scurtă Strategică – în cadrul Centrului de Terapie Strategică București – Institut de Cercetare, Training și Activitate Clinică din Arezzo-Italia – master

– consiliere psihologică – specializare în Terapii Scurte și Consultanță Orientată pe Resurse și Soluții – în cadrul ARTS&CORS

– evaluare, formare și consiliere de personal – Master Univ. Al. I. Cuza Iași;

– consiliere psihologică (copii, adolescenți, adulți) – curs postuniversitar Centrul Expert, Cluj Napoca;

– Licențiată în Psihologie – Universitatea București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației

Membră în:

– Colegiul Psihologilor din România.

– Asociația Română de Terapii Scurte și Consultanță Orientată pe Resurse și Soluții.

© 2015 Copyright by psihologie-psihiatrie.ro