Psihologia  este știința care studiază comportamentul uman, inclusiv funcțiile și procesele mentale ca inteligența, memoria, percepția, precum și experiențele interioare și subiective cum sunt: sentimentele, speranțele și motivarea, procese fie conștiente, fie inconștiente. Abordări ale psihologiei: Abordarea Cognitivă, Abordarea Umanistă, Abordarea Comportamentală, Abordarea Psihodinamică.

Psihiatria poate fi definită ca o „disciplină de sinteză” prin care urmărirea și menținerea sănătății mintale - scopul său principal - se obțin luând în considerare diverși factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici. Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialități medicale. Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber.

Cabinete Psihologie si Psihiatrie Arges

Cabinet Individual  de Psihologie Marilena Tanase

Cabinet Individual de Psihologie Marilena Tanase

Categorie: Cabinete Psihologie

Locatie: Arges (Pitesti)

Psihologia este stiinta care studiaza aparatul psihic. Cand spun ca nu cred in psihologie ma pot gandi, de exemplu, ca nu cred ca am un psihic sau ca nu am incredere in stiinta care studiaza psih. Detalii

© 2015 Copyright by psihologie-psihiatrie.ro