Nume: |
Cabinet de psihologie Liliana Dumitrescu |
E-mail: |
liliana_dumitrescu07@yahoo.com |
Telefon: |
0723 539 237 |
Adresa: |
Bd-ul. Unirii, Bl. 3B, Parter, Interfon 3, Buzau, Jud. Buzau. |
Evaluare psihologica, Consiliere psihologica, Tulburari afective, Sindrom de stress post – traumatic, Anxietate, Dependente, Tulburari de comportament, Tulburari de personalitate, Tulburari obsesiv - compulsive, Psiholog clinician, Psihologie generala, Psihologia persoanei, Psihologia dezvoltării, Psihologia invatarii, memoriei și cunoasterii, Psihologia sociala, Psihoterapie individuala si de cuplu, Psihologia Muncii, Logopedie.
Cabinetul de psihologie clinica si psihoterapie se adreseaza tuturor persoanelor care isi doresc sa se dezvolte, sa creasca din punct de vedere psihologic, celor care inteleg ca e nevoie, la un moment dat, sa faca unele schimbari in modul de a privi lumea sau in comportamentul propriu, pentru a le fi mai bine si, in egala masura, celor dispusi sa depuna un oarecare efort pentru a obtine schimbarea mult dorita. Interventia de tip psihologic poate fi utila oricarei persoane care doreste sa-si rezolve anumite probleme legate de familie si cuplu sau alte tipuri de dificultati ce pot purta nume ca: anxietate, atac de panica, depresie, timiditate, agorafobie, claustrofobie, singuratate, dezinteres , nehotarare, insomnie, confuzie, situatii de criza - in general cam tot ce tine de suflet.
De asemenea, psihoterapia se adreseaza acelora care trec printr-o perioada dificila de viata, au un disconfort sau o nemultumire si sunt deschisi la a explora impreuna cu psihoterapeutul si a se confrunta cu dificultati,cu vulnerabilitati proprii sau cu situatiile de impas existential aparute in viata lor. Impreuna cu terapeutul, veti putea afla raspunsuri la intrebarile care va framanta si veti gasi propriile solutii la problemele apasatoare.
Cu totii ne confruntam cu probleme diverse, insa am invatat ca limitele ni le impunem singuri si ca nimic nu este imposibil, atata timp cat suntem capabili sa ne folosim propriile resurse, de care fiecare dintre noi dispunem; trebuie doar sa le accesam si sa invatam sa le utilizam adecvat. Daca ati decis ca aveti nevoie de ajutor specializat, probabil ca sunteti deja prea prins in dificultatea pe care o aveti si ca ati pierdut contactul cu propriile resurse. Psihoterapeutul este cel care va insoteste in tot acest travaliu al descoperirii/redescoperirii de Sine; el este acea calauza care va sta alaturi si va ajuta sa va redescoperiti Eul autentic si propriile resurse interioare, pe care apoi sa le puteti folosi adecvat. Fiecare om este expertul propriei vieti, in sensul ca stie cel mai bine ce i se potriveste, iar terapeutul este cel care va asista in demersul regasirii de sine, de a afla propriile raspunsuri si solutii, calea cea mai potrivita de urmat..Asadar, daca doriti sa aveti ceea ce n-ati avut niciodata, este nevoie sa faceti ceva ce nu ati mai facut niciodata! Cabinetul funcţionează cu acreditarea Colegiului Psihologilor din Romania
Cum se desfăşoară si cat dureaza terapia?
Primele şedinţe sunt dedicate evaluării problemei apoi urmează şedinţa în care se face conceptualizarea problemei ;se stabilesc factorii care au intervenit in apariţia si menţinerea problemei precum şi căile de acţiune în rezolvarea acesteia. Urmatoarele şedinţe vor fi dedicate intervenţiei propriu-zise. În funcţie de nevoile persoanei care vine în terapie, terapia poate fi una de scurtă durată (6-10 şedinţe) sau poate fi o terapie pe termen mai lung. De obicei, frecvenţa şedinţelor este de una pe săptămâna, iar în faza de finalizare a terapiei, acestea se pot realiza o dată la două săptămâni. Durata unei şedinţe este de o oră.
Servicii pentru copii:
- Stimularea limbajului în cazuri de întârziere în dezvoltare;
- Agitatie, nervozitate, agresivitate;
- Anxietate, fobii, ticuri;
- Deficit de atentie, incapatanare, iritabilitate, agresivitate;
- Enurezis, encomprezis, afectiuni somatice cu cauză psihică;
- Insomnii, cosmaruri, somn agitat;
- Izolare, timiditate excesiva, inhibitie, conduite bizare;
- Perturbari ale comportamentului ca urmare a aparitiei unui nou membru in familie;
- Probleme de comunicare si relationare (copilul nu are prieteni, nu se adapteaza la gradiniţa/scoală);
- Probleme scolare (dificultati de invatare, scaderea randamentului scolar, absenteism, abandon scolar);
- Prevenirea problemelor ce pot să apară în cazul unui divort sau al separării părintilor.
Servicii pentru adolescenţi şi adulţi:
- Intervenţie în probleme psihologice (anxietate, atac de panică, stres, stări depresive, tulburări ale somnului, tulburări alimentare, etc.), tulburări psihosomatice, prevenţia tulburărilor psihice, probleme de adaptare, optimizare personală;
- Intervenţii comportamentale pentru managementul greutăţii;
- Intervenţii comportamentale pentru managementul adicţiilor;
- Tehnici de relaxare, tehnici de control al respiraţiei;
- Managementul durerii cronice – cu ajutorul hipnozei.
Dezvoltare personală: Dezvoltare personală este un proces de maturizare care implică:
- O mai bună cunoaştere de sine;
- Înţelegerea propriilor mecanisme de apărare utilizate preponderent şi modificarea acestora atunci când nu aduc beneficii;
- Dezvoltarea unei imagini de sine realiste;
- Dezvoltarea aptitudinilor şi a abilităţilor personale;
- Dezvoltarea unui sentiment de autoeficacitate în sarcinile cu care suntem confruntaţi;
- Clarificarea valorilor personale;
- Înţelegerea propriului comportament prin prisma acestor valori;
- Îmbunătăţirea strategiilor de autoreglare emoţională în situaţii stresante.
Apartenenta la asociatii profesionale:
Februarie 2012, Asociaţia de Hipnoterapie si psihoterapie Cognitiv- Comportamentala
Noiembrie 2010, Membru COPSI (Colegiul Psihologilor din România);
Alte formari relevante:
Participare la work-shop-ul cu tema “Exercitii practice de logopedie in recuperarea copilului cu tulburare de spectru autist”organizat de ATCA(noiembrie 2012).
Participare la work-shop-ul cu tema”Tulburarile de alimentative-aspecte specifice si abordari terapeutice differentiate”organizat de ARPCCIP(noiembrie 2012,Bucuresti).
Curs de perfectionare “Metode de diagnostic si interventie in cazul persoanelor afectate de Autism si sindrm Down”(2009-2010) Formare in psihoterapia pozitiva(2008 pana in prezent).
Participare la Simpozionul Incursiune in Psihoterapia Pozitiva.O poveste pe drum! ”organizat de APP(octombrie 2009,Bucuresti).
Formare in psihoterapia pozitiva (2008-2013).