Nume: |
Cabinet Individual de Psihologie/Psihoterapie Doina Inklovits - Arad |
E-mail: |
doinainklovits@yahoo.com |
Telefon: |
0723 377 626 |
Website: |
https://web.facebook.com/doinainklovits.psihoterapeut?_rdr |
Adresa: |
Arad, Str. Splaiul General Gheorghe Magheru, Bl. 366, Et. 1, Ap.7, Jud. Arad. |
Evaluare psihologica, Consiliere psihologica, Tulburari afective, Sindrom de stress post – traumatic, Anxietate, Dependente, Tulburari de comportament, Tulburari de personalitate, Tulburari obsesiv - compulsive, Psiholog clinician, Psihologie generala, Psihologia persoanei, Psihologia dezvoltării, Psihologia invatarii, memoriei și cunoasterii, Psihologia sociala, Psihoterapie individuala si de cuplu, Psihologia Muncii, Logopedie.
Cabinetul oferă servicii pentru:
- Psihoterapie individuală : depresie, dificultăţi de comunicare-relaţionare, adaptare la situaţii dificile, adaptare la stres, dificultăţi de luare a deciziilor, experienţe traumatice (accidente, decese, abandon, divorţ etc.), managementul conflictului, stimă de sine scăzută, tulburări ale somnului, retragere socială şi alte tulburări psihosomatice.
- Psihoterapie de cuplu : probleme de relaţionare - comunicare, gelozie, violenţă verbală şi fizică, certuri frecvente, divorţ, indecizia de a rămâne în relaţie, infidelitate, pregătirea pentru viitoarea căsătorie, sarcini nedorite, traume psihice legate de pierdere a sarcinii şi alte aspecte legate de psihologie.
- Psihoterapie de familie: managementul conflictului în familie, conflicte între părinţi şi copii, aspecte legate de conflicte între generaţii (bunici, părinţi, copii), apariţia unui copil nou născut în familie, adopţia unui copil, aspecte legate de comunicarea cu puberii şi adolescenţii;
- Psihoterapie cu copii şi adolescenţi: deficit de atenţie, încăpăţânare, agresivitate, anxietate şi ticuri, ADHD (sau copilul hiperactiv), timiditate excesivă, perturbări din cauza apariţiei unui nou copil în cadrul familiei sau probleme legate de dispariţia unui membru, aspecte legate de problematici şcolare cu tulburări de comportament de tip dificultăţi de învăţare, adaptare greoaie şi cu eşec şcolar, absenteism, dificultăţi de memorare, copii abuzaţi, tulburări specifice vârstei de adolescenţă legate de autocunoaştere, de autostimă scăzută, complexe, tulburări emoţionale şi alte problematici specifice copiilor şi adolescenţilor.
Servicii oferite prin programare telefonică la numărul 0723 377 626 zilnic de luni - vineri.
Cabinetul Individual de Psihologie/Psihoterapie Doina Inklovits ofera psihoterapie adleriana pe palierul copii, puberi, terapie individuala adulti, terapie de cuplu si de familie. Psihologul este cel care vă poate ghida spre echilibru și vă poate orienta forțele spre depășirea obstacolelor ce pot apărea la un moment dat în viață. Putem găsi împreună răspunsuri și rezolvări pentru stările de anxietate, depresie, fobii, atacuri de panică, prin intervenții individualizate.
Psihoterapia adleriana a fost intemeiata de medicul si psihoterapeutul austriac Alfred Adler, cel care a pus bazele scolii de psihologie individuala, ca rezultat al desprinderii de scoala psihanalista. Adler a format o scoala independenta de psihoterapie, cu o noua teorie asupra personalitatii umane. Conceptia sa asupra omului este inclusa in psihologia individuala, care studiaza omul din punct de vedere holistic. Spre deosebire de psihanaliza, la Adler sexul nu mai reprezinta un factor esential in dezvoltare, iar in centrul personalitatii se situeaza constientul. Oamenii sunt considerati fiinte sociale si culturale, motivati de interese sociale. Potrivit lui Adler, omul are patru convingeri despre stilul de viata: conceptul despre sine (cine sunt); sinele ideal (cine ar trebui sa fiu pentru a-mi gasi locul in lume); imaginea despre lume (convingerile despre ceilalti); convingerile etice (codul personal de bine si rau). Respingand incadrarea oamenilor in categorii cu caracter exclusiv, doar din ratiuni didactice, Adler a propus o tipologie formata din patru tipare ce pot domina stilul de viata in general:
• Tipul dependent - cel care ia fara sa dea inapoi. Pentru a face fata dificultatilor in viata trebuie sa se sprijine pe cei din jur. Cantitatea de energie sau interesul social este foarte scazut, iar in momentul in care se simte coplesit poate dezvolta tulburari psihice precum fobii, obsesii, compulsii, anxietate generalizata.
• Tipul evitant - cel care evita contactul social, de teama esecului sau de a fi respins. Are cel mai scazut nivel de energie sau interes social si este predispus la psihoza.
• Tipul conducator - caracterizat inca din copilarie de tendinta de a fi dominant si agresiv. Nivelul ridicat de energie il face sa urmareasca puterea personala cu orice pret. Este predispus la comportament antisocial - sadic, alcoolic, dependent de droguri, sinucigas.
• Tipul util social - cel sanatos, deschis si activ. Are un nivel optim de energie si interes social. Este o persoana matura, pozitiva, adaptata, grijulie cu cei din jur. Nu doreste sa fie superioara celorlalti, ci doreste sa-si rezolve problemele astfel incat sa fie de folos si celorlalti.
Psihoterapia adleriană ne conduce la rădăcinile existenţiale, doar prin analiza profundă se pot rezolva complexe,disfuncţii depresii ori alte genuri de suferinţe psihice de orice gen,individuale,de cuplu ori familiale. Psihoterapia ca proces ne apropie de nucleul nostru intim ne întoarcem la propria copilărie şi din treaptă în treaptă se ajunge la rezolvarea adevăratului motiv ce ne-a adus la cabinetul de psihologie - psihoterapie.
Psihoterapia este un spatiu de intalnire si regasire interioara, un spatiu de dialog verbal si nonverbal. Este un spatiu liber, lipsit de prejudecati, in care toate problemele, ideile, emotiile clientului isi gasesc dreptul la exprimare, analiza si intelegere. In relatie cu terapeutul, clientul isi poate pune intrebarile potrivite, iar raspunsurile se pot transforma in solutii de viata eficiente. Multi oameni se simt izolati de semenii lor, incapabili sa stabileasca niste relatii cu adevarat semnificative, care sa treaca dincolo de o interactiune de suprafata. Asa cum spuneam mai sus, avem nevoie de ceilalti, sa ne simtim intelesi si apreciati si, în egala masura, sa învatam de la ei. Dar acest lucru nu este posibil decât în mica masura în cadrul unor relatii superficiale, cum ar fi discutiile de cinci minute la o cafea cu colegii de serviciu. Pentru multi, prietenii sunt cei care reusesc sa suplineasca aceasta nevoie de comunicare ceva mai profunda. Din pacate însa, sunt mult prea multi oameni lipsiti de prieteni. Si mai avem nevoie de ceva, pe lânga aceasta legatura mai adânca: avem nevoie de sentimentul de apartenenta, care înseamna sentimentul de bine si de siguranta pe care îl avem atunci când ne stim parte a unui grup care ne protejeaza si ne valorizeaza.
Aceasta nevoie sta la baza tuturor asociatiilor profesionale, sindicatelor, cluburilor, cercurilor sportive etc. si chiar la baza ideii de natiune si de tara. Pentru cei care se simt deprivati de o comunicare umana cu adevarat semnificativa si pentru cei lipsiti de sentimentul de apartenenta, grupul terapeutic poate suplini exact ceea ce le lipseste.
Psihoterapia familiala si de cuplu are in vedere probleme legate de granita intre generatii, identitate, dinamica emotionala intre soti, dinamica emotionala intre parinti, copii si frati, precum si dinamici transgenerationale sau psihogenealogice. Cele mai frecvente subiecte intalnite in terapia de familie sunt abandonul, culpabilitatea si blamarea, o imagine de sine negativa, anxietatea de separare, conflictele si lupta pentru putere, inadecvarile in comportam de rol-sex, disfunctii sexuale si afective, violenta in familie, relatii extrafamiliale putine si formale.
In randurile de mai jos va prezentam cateva recomandari din partea pacientilor:
Eugen * O recomand pe doamna psiholog Doina pentru ca, te trateaza ca pe o persoana nu ca pe un pacient ! Ea m-a ascultat atenta, a inteles problema mea si mi-a oferit cea mai buna solutie. Este o fire calma, avand capacitatea de a reda inapoi speranta si daca ai nevoie de o persoana care sa te asculte, sa te inteleaga si sa te ajute, ea este cea mai potrivita.*
Cristina * De multe ori, in viaţă, avem momente de slăbiciune, de disperare sau de rătăcire. Ne simţim neputincioşi in faţa problemelor şi ne este greu să acceptăm destinul. Eu am apelat la doamna Inklovits intr-un moment in care m-a ajuns din urmă trecutul, intr-un moment in care am pierdut "luminiţa de la capătul tunelului". Am gasit. in doamna Inklovits un bun ascultător, o confidentă şi foarte mult profesionalism. Datorita dânsei am reuşit să mă regăsesc, să am din nou incredere in mine şi să trec peste situaţiile dificile in care mă aflam. Ii mulţumesc pentru tot binele, ajutorul şi sfaturile dânsei. Ii mulţumesc ca mi-a redat zâmbetul, increderea, puterea şi optimismul. Profesionalismul dânsei, blândeţea, grija şi căldura cu care dânsa desfăşoară şedinţele de psihoterapie sunt câteva dintre motivele pentru care o recomand din tot sufletul*
Moldovan Ioan *Doamna psihoterapeut ne-a ajutat pe mine si pe sotia mea intr-un moment foarte dificil din viata noastra personala. A inteles repede problema noastra si natura ei delicata iar acum sotia mea si-a recapatat speranta si zambetul, iar impreuna am depasit treptat problemele noastre. O recomand cu caldura si incredere!*
Popa * Doamna pshiolog ne-a ajutat foarte mult cu fetita si o recomand cu incredere ,tuturor celor care doresc sa primeasca ajutor.*
Stela * D-na psiholog este un bun profesionist, recomandarile si indumarile ei mi-au fost de mare folos, atat mie cat si familiei mele. O recomand cu incredere tuturor celor care doresc sa primeasca ajutor de calitate deosebita.*
Vidican Carmen * Fiul meu a fost pacientul doamnei dr.si l-a ajutat foarte mult sa treaca peste depresia suferita in urma decesului sotului meu(tatal lui) si ii sunt foarte recunoscatoare pt.rabdarea pe care a avut-o cu el si pentru ca i-a redat zambetul.o recomand cu mare incredere pe na dr.Inklovits Doina . Nota mea e 10.*
Elisabeta* D-na psiholog este o persoana deosebită, pot spune că la un moment dificil a fost alături de mine şi m-a ajutat să trec cu bine peste o problemă care mi se părea nespus de grea. Acum, după cateva şedinţe simt că pot trece peste orice obstacol ce mi sar ivi în cale, simt că am putere şi încredere deplină în mine şi sunt sigură că oricine doreşte să viziteze cabinetul dânsei va avea doar de câştigat! O recomand cu mult drag!*
Doina Inklovits - Psihoterapeut adlerian pe palierul copii, puberi, terapie individuala adulti, terapie de cuplu si de familie;
Doina Inklovits - membru al Colegiului Psihologilor din România şi al Federaţiei Române de Psihoterapie şi al Asociaţiei Europene de Psihoterapie cu certificat de PSIHOTERAPEUT nr. 0619-2012;
GALA PREMIILOR ARQ - Diploma de excelenta pentru cel mai popular psiholog.
- consiliere individuală adulți si copii;
- psihoterapie adulți si copii;
- puberi.adolescenți;
- psihoterapia de cuplu;
- psihoterapie de familie.